10 yaşındaki çocuk DAİŞ'in elinde dilini unuttu

10 yaşındaki çocuk DAİŞ'in elinde dilini unuttu

2014 yılında DAİŞ'in Şengal'den ailesiyle birlikte kaçırıp eğitime tabi tuttuğu 10 yaşındaki çocuk Kürtçeyi unuttu ve şiddet eğilimi olduğunu gösteren hareketlerde bulunuyor.

DAİŞ tarafından kaçırıldıktan sonra örgütsel eğitime tabii tutulan Kürt çocuğu, psikolojik sorunlar yaşıyor.

DAİŞ’in 2014 yılında Şengal ve çevresine saldırmasından kaynaklanan en büyük zararı çocuklar gördü. Ezidi çocuklarını kaçıran DAİŞ, “Hilafet yavruları” adı altında onları silah eğitimine tabi tuttu.

Zaho’daki sığınmacı kampında annesiyle birlikte kalan çocuğun diğer çocuklarla oyun oynamadığı, plastik tabanca ve bıçak ile gezdiği belirtiliyor.

Kürdistan24’e konuşan çocuğun annesi, “Oğlum benimle birlikte DAİŞ esaratinde 3 yıl yaşadı. Daha sonra DAİŞ mensupları onu benden ayırıp Rakka’ya götürdüler. Orada çocuklara çeşitli silahları kullanma eğitimi verdikleri kampta tuttular ve çocuğumun beynini yıkadılar. Şimdi çocuğum çok uyuyor” dedi.

DAİŞ’in 10 yaşındaki Ezidi çocuk üzerinde bıraktığı etki büyük. Kürtçeyi unutmuş olan çocuk eline bıçak ve oyuncak silahları alarak Arapça konuşuyor ve kafa kesme taklitleri yapıyor.

Öte yandan Kürdistan24’e konuşan Sığınmacı kampının müdürü Nedyar Xelil, Nisan ayında DAİŞ’in elinden 13 esirin kurtarıldığını fakat kurtarılanların topluma kazandırılmasına dönük herhangi bir çalışmanın yapılmadığını dile getirdi. Sığınmacıların psikolojik durumlarının kötü olduğunu söyleyen Xelil, onların acılarını hafifletmek için yardımcı oluyoruz açıklamasında bulundu.