100 kilometre yolu Peşmergeye teşekkür etmek için yürüdü

Süleymaniye'den Kerkük'e kadar 100 kilometreden fazla bir yolu Peşmergeye mesajını iletmek için yürüyen aktivist Vina Kemal, Kerkük'teki Peşmerge cephesinde Peşmergeye teşekkür etti.

100 kilometre yolu Peşmergeye teşekkür etmek için yürüdü

Kerkük'teki Peşmerge cephesinde Peşmergelerle bir araya gelen Vina Kemal Peşmergelere "Size teşekkür ediyorum. Siz olmasanız biz güvende olamayız.” dedi.

Kerkük'teki Peşmerge cephesinde Kürdistan24'e konuşan Vina Kemal, yürüyüşünün amacını bu şekilde dile getirdi:

"Süleymaniye'de yola çıkıp Kerkük'teki Peşmerge cephesindeki Peşmerge mevzilerine kadar yürümemin amacı, bizi canları pahasına koruyan Peşmergeye anlamlı bir teşekkür mesajı iletmekti.” Aktivist ve gazeteci Vina Kemal, Peşmerge mevzilerine ulaşınca Peşmergeye teşekkür ettiğini ve kendilerinin halkın ve yurdun savunucuları olduklarını ve bundan dolayı kendilerinden gurur duyduğunu söylediğini belirtti.

Dün sabah Süleymaniye'den yola çıkan Vina Kemal, Newroz günü Peşmerge cephesine varmak için böyle bir zaman seçtiğini belirtti.

Peşmergeye mesajını ilettikten sonra sağlık kontrolünden geçirilen Vina Kemal, daha sonra Peşmerge yetkilileri ile de bir araya geldi.