4 Arap ülkesinden Katar'a şartlı diyalog çağrısı

4 Arap ülkesinden Katar'a şartlı diyalog çağrısı

İkinci ayını doldurmak üzere olan Katar krizinde, Suudi Arabistan'ın başını çektiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yeni bir açıklama yaptı.
Dört Arap ülkesi, Doha yönetiminin terörizmle mücadelede iyi niyet göstermesi halinde diyaloğa hazır olduklarını duyurdu.
Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed el Halife, Katar'ı boykot eden 4 Arap ülkesinin, bazı şartları kabul etmesi halinde Doha ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

13 talepte hala ısrarlılar
El Halife, "4 ülke, terörizmi ve aşırıcılığı desteklemeyi bırakacağına dair samimi isteğini ve diğer ülkelerin dışişlerine karışmayacağını açıklaması şartıyla ve 13 talebe cevap vermesi durumunda Katar'la diyaloğa hazır" dedi.
El Halife, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüşmesinin ardından söz konusu açıklamayı yaptı.
Katar'a ambargo uygulayan ülkeler, daha önce 13 maddelik bir talep listesi sunmuş ve söz konusu liste Doha tarafından reddedilmişti. Talep listesinde Türk askeri üssünün kapatılması, El Cezire kanalının kapatılması da vardı.