7 farklı ülke: Kürdistan’ın meşru taleplerinin arkasındayız

7 farklı ülke: Kürdistan’ın meşru taleplerinin arkasındayız

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, 7 ülkenin temsilcisini kabul ettiği görüşmede, Kürt halkının bağımsızlık talebinin meşru ve doğal olduğunu belirterek her kesimin, buna saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Bu yoldan geri dönüş olmayacak

Başkan Mesud Barzani bugün; Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Sudan, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan’ın Kürdistan’daki konsolos ve başkonsoloslarını kabul etti.

Başkan Barzani, kabul ettiği Kürdistan’daki yedi ülkenin temsilcisiyle bir araya geldiği toplantıda Kürt halkının, diyalog ve barışçıl yolları kullanarak haklarını güvence altına almak ve bir daha Kürt halkının başına kanlı olayların yaşatılmasını engellemek için adım atmaya başladığı bu yoldan geri dönüş olmayacağını kaydetti.

Musul operasyonu ve DAİŞ sonrası bölgenin geleceğine dair de değerlendirmelerde bulunan Başkan Barzani, “DAİŞ’ten sonraki süreç çok hassas olacak ve DAİŞ gibi etmenleri oluşturan zeminin yeniden meydana gelmesinin önü kesilmeli” dedi.

Kürdistan’ın meşru taleplerinin sonuna kadar arkasındayız

Barzani tarafından kabul edilen Arap ülkeleri temsilcileri de Kürt halkının ve Peşmergenin DAİŞ terörüne karşı elde ettikleri zaferlerden ve terörün yok edilmesinde oynadıkları rollerinden ötürü müteşekkir olduklarını aktardı.

Terör örgütü DAİŞ ile mücadelede şehit olan Peşmergelerin ailelerine başsağlığı dileyerek yaralananlara da acil şifalar temenni eden Arap ülkeleri temsilcileri, Kürdistan hükümetinin, içinden geçtiği ekonomik sıkıntılara rağmen yüzbinlerce mülteciye kucak açıp bölge barışına katkı sağlamasının takdire şayan olduğunun altını çizdi.

Görüşmede ayrıca bölgesel sorunlar da ele alınırken Arap ülkeleri temsilcileri Kürdistan’ın meşru taleplerinin sonuna kadar arkasında olduklarını dile getirdi.