9 Kürt partisi ortak açıklama yapacak

HDP, DBP, ÖSP, KDP-T, KDP-B, PSK, PAK, Azadi Hareketi ile İnsan ve Özgürlük Partisi, “Bugün anadilimiz yarın ulusumuz” şiarıyla yarın ortak açıklama yapacak.

9 Kürt partisi ortak açıklama yapacak
HDP, DBP, ÖSP, KDP-T, KDP-B, PSK, PAK, Azadi Hareketi ile İnsan ve Özgürlük Partisi, “Bugün anadilimiz yarın ulusumuz” şiarıyla yarın ortak açıklama yapacak.

Diyarbakır’da iki kez bir araya gelen Kürt partileri ortak bir adım daha atıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük ve Sosyalist Partisi (ÖSP), Azadî Hareketi, İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (KDP-B), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ile Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), yarın ortak açıklama yapacak.

“Bugün anadilimiz yarın ulusumuz” şiarıyla yarın saat 11.00’de Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak açıklama yapacak olan 9 parti, önümüzdeki günlerde de “Dil Çalıştayı” düzenleyecek. Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt ulusal birliği çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da bulunan PSK’yi ziyaret etti. Buldan, Kürt partileri ile dayanışmanın öneminin altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekillerinin aralarında bulunduğu heyet, Diyarbakır’da bulunan Kürdistan Sosyalist Partisi’ni (PSK) ziyaret etti. PSK Genel Başkanı Mesud Tek tarafından karşılanan Buldan, basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Buldan, PSK’nin Manisa Şubesi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Kürt ulusal birliği kapsamında yürüttükleri çalışmalara dikkat çeken Buldan, Kürt partileri ile dayanışmanın öneminin altını çizdi. 

Buldan, milletvekili heyeti ile birlikte dün Özgürlük ve Sosyalist Partisi (ÖSP), Azadî Hareketi, İnsan ve Özgürlük Partisi, Türkiye - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur temsilcileri ile bir araya gelmişti. Bununla birlikte HDP, Kürt partileri ile gerçekleştirdikleri toplantılara katılmayan PSK ile de bir araya gelerek, görüşlerine başvurmuş oldu.