Ukrayna kökenli Leonardo DiCaprio'dan rekor bağış

Ukrayna kökenli ABD’li oyuncu Leonardo DiCaprio, son iki haftadır Rusya'nın işgali karşısında mücadele veren Ukrayna'ya 10 milyon dolar bağışladı.

Ukrayna kökenli Leonardo DiCaprio'dan rekor bağış
Şarku’l Avsat’ın The Independent'e dayandırdığı habere göre, 47 yaşındaki DiCaprio'nun büyükannesi Odessa doğumlu. DiCaprio'nun büyükannesinin 1917 yılında Ukrayna'dan Almanya'ya göç ettiği, burada da annesinin doğduğu biliniyor.
 
DiCaprio, oyunculuk kariyeri boyunca kendisini her zaman destekleyen büyükannesiyle çok yakındı.
 
DiCaprio’nun  birçok filminin galasına da giden büyükannesi 2008 yılında 93 yaşındayken hayatını kaybetti.
 
Aktörün bağışı, Uluslararası Visegrad Fonu tarafından açıklandı.
 
Geçtiğimiz hafta Hollywood'dan Ashton Kutcher, Mila Kunis gibi isimler de Ukrayna için bağış kampanyasına katılmıştı.
 
Ukrayna’nın Çernivtsi kentinde dünyaya gelen Kunis konuyla ilgili Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna'daki olaylar yıkıcı. Bu dünyada insanlığa yapılan bu haksız saldırıya yer yok” ifadelerini kullandı.
 
Kunis ayrıca, “Kendimi her zaman bir ABD’li ve gururlu biri olarak gördüm. Bu ülkenin benim ve ailem için yaptığı her şeyi seviyorum. Ancak Ukraynalı olmaktan hiç bu kadar gurur duymamıştım” dedi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya savaş ilan etti ve bunu doğu Avrupa ülkesini silahsızlandırmak ve neo-Nazi olarak nitelendirdiği liderleri ortadan kaldırmak için "özel bir askeri operasyon" olarak nitelendirdi.
 
NATO ve müttefikleri bu durumu tüm Ukrayna'yı işgal etmek ve Rusya yanlısı bir hükümet kurmak için bir bahane olarak görüyor.
 
Ukrayna'daki savaş iki milyondan fazla insanı ülkeyi terk etmeye zorladı. Yetkililer, savaşın yaklaşık beş milyon insanı yerinden edebileceği uyarısında bulunarak, bunun İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en hızlı toplu göç olduğunu söylüyor.