TSK ve PKK’nin karşılıklı top atışlarında 2 çocuk hayatını kaybetti!

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Bamerne nahiyesi Zewe köyünde TSK ve PKK’nin karşılıklı top atışları sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

TSK ve PKK’nin karşılıklı top atışlarında 2 çocuk hayatını kaybetti!

Zewe köyü muhtarı Birqi Ömer, Rudaw'a konuya ilişkin bilgi verdi.

Ömer, bombardıman anında piknik yapan insanların hedef olduğunu aktardı.

Muhtar Birqi Ömer, “Yılda bir buraya pikniğe geliyoruz. Duhok, Tenahi, Şeladize ve Derluk halkı burada toplanıyor. Halktan ve buranın sahiplerinden de izin almıştık. Nerwe ve Rekane mıntıkasındaki köylerimiz Türkiye ve PKK’nin kontrolü altında. Çatışma ve bombardıman devam ediyor. O yüzden piknik için buraya geliyoruz” ifadesini kullandı.

Bombardımanın sivillerin piknik yaptığı yere çok yakın olduğunu bildirildi.

“PKK'liler, Türk askerlerinin bulunduğu karakola 3 top attı. Bunun üzerine karakoldan halkın olduğu yere  top atıldı ve 2 kişi öldürüldü.

Otomobiller orada kaldı, şu an kaç kişi yaralı bilmiyoruz. Çok fazla kişi vardı orada, Türkiye’nin üssünden bir kilometre uzaklıktaydık.”

Kürdistan Anti-Terör'den açıklama

Kürdistan Anti Terör Birimi ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada PKK’lilerin Edêrnê köyünü 2 roket ile hedef aldığını duyurdu.

Açıklamada, "İlk belirlemelere göre saldırı sonucunda 2 vatandaşımız şehit düştü, 2’si yaralandı” ifadelerine yer verişdi.

Edinilen bilgilere göre ölen çocuklardan biri 14 yaşındaki Yusuf Kovan ile henüz yaşı öğrenilemeyen Avend Hışyar.

Görgü tanığı: Elimdeki kan çocuklara ait

Ellerinde ölen çocuğun kanı bulunan görgü tanıklardan biri ise “Voleybol oynuyorduk, bir ses geldi. Şu an elimdeki kan ölen 2 çocuğa ait. Piknik yapıyorduk, herkes eşyasını bıraktı. Şu an arabalarımız orada, kimse yardım edemedi” dedi.

Miran adlı diğer görgü tanığı ise “Şeladize halkından inanlar bunlar, piknik için geldiler, burası Bomane köyüne yakın bir yer. Şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla 2 şehit var, 1 yaralı bulunuyor” dedi.

Konuya ilişkin PKK ve TSK’dan henüz bir açıklama yapılmadı. /Rudaw