AA: Kobani Eyalet Yürütme üyesi MİT operasyonunda öldürüldü

Türkiye medyası paylaştığı haberde, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kobanê Yürütme Meclisi Üyesi bir üst düzeyli yetkilinin Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı’nın operasyonu sonucunda hayatını kaybettiğini iddia etti.

AA: Kobani Eyalet Yürütme üyesi MİT operasyonunda öldürüldü

Anadolu Ajansı’nın (AA) güvenlik birimlerine dayandırarak paylaştığı habere göre, hayatını kaybettiği iddia edilen Erhan Arman (Berxwedan Muş) 2012 yılında Kürdistan İşçi Parti’si (PKK) saflarına katılmak istedi fakat tutuklandı, serbest kaldıktan sonra 2013 yılında Muş sınırlarında katılım sağladı.

Erhan Arman’ın Türkiye içinde ve dışında faaliyet gösterdiği belirtilen haberin ayrıntısında, bir çok askeri eyleme katıldıktan sonra Suriye sahasına geçtiği, Kobane’de örgüt faaliyetleri yürüttüğü ve en son 2019 yılından itibaren Kobane kentinde yürütme konseyi çalışmalarında yer aldığı belirtiliyor.

Haberin devamında, Arman’ın Kobane’de askeri faaliyetler kapsamında Türkiye’ye karşı tüneller, mevziler kurma çalışmaları yürüttüğüne dikkat çekiliyor.

AA paylaştığı haberin sonunda, Erhan Arman’ın (Berxwedan Muş) Mit’in düzenlediği özel bir operasyonla hayatını kaybettiğini iddia etti.