Abadi: Kürt yetkililerle koordinasyon halindeyiz

Abadi: Kürt yetkililerle koordinasyon halindeyiz

Irak Başbakanı Haydar Abadi Kürdistanlı yetkililerle güvenliğin sağlanması konusunda koordinasyon içerisinde olduklarını belirtti.

Kürdistan24’ün haberine göre, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Irak Başbakanı Haydar Abadi, Musul'un doğusunda hayatın tamamen normale döndüğünü söyledi.  Güvenliğin sağlanması için Kürdistanlı yetkililerle koordinasyon halinde olduklarını dile getiren Abadi, dayanışmanın sürmesi ve DAİŞ’in püskürtülmesi için koordinasyonun süreceğini ifade etti.

DAİŞ’in büyük bölümü tahrip ettiği Musul Üniversitesinin yakında açılacağını söyleyen Abadi, operasyonlarda sivillerin can güvenliğini sağlamayı esas aldıklarını söyledi.

Irak güçlerinin Musul’un batısında kimyasal silah kullandığı iddialarını yalanlayan Abadi, "Düşmanın, güvenlik güçlerimizin ilerleyişini engellememesi için kimyasal değil duman bombaları kullandık. Terör sadece belli bir renk veya tarafı değil hayatın tüm yaşam alanını hedef alıyor." İfadelerini kullandı.

Haşdi Şabi

Haşdi Şabi'nin Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladığı tartışmalarına ilişkin ise Abadi, "Hiç kimsenin Irak-Suriye sınırını geçmesine izin verilmeyecek. Irak, Suriye toprakları içerisinde çatışmaya girmek istemiyor." açıklamasında bulundu.