ABD, 2 savaş gemisini Karadeniz'e gönderiyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerilim tırmanırken iki ülke ayrılıkçı Donbas bölgesinin sınırlarına askeri yığınak yapmaya devam ediyor. ABD ise 2 savaş gemisini haftaya Karadeniz'e gönderme kararı aldı. Geçiş için Türkiye'ye bildirim yapıldı. Dışişleri Bakanlığı ise bildirimin 15 gün önce yapıldığını, gemilerin 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de bulunacağını açıkladı.

ABD, 2 savaş gemisini Karadeniz'e gönderiyor
ABD’nin iki savaş gemisinin boğazlardan geçişi için Türkiye’ye bildirimde bulunduğu aktarıldı.
 
Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmasıyla bölgedeki gerilimin arttığı bir süreçte ABD'nin 2 savaş gemisini İstanbul Boğazı üzerinden Karadeniz'e geçireceği bildirildi.
 
Ajanslar tarafından aktarılan haberlerde, ABD'nin, 2 savaş gemisinin (Boğazlardan) Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunduğu ifade edildi.
 
ABD Savunma Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada, ABD'nin Karadeniz'e birkaç hafta içinde savaş gemisi gönderebileceği ifade edilmişti.
 
ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndermekteki amacının ise Ukrayna'nın yanında olduğunu göstermek ve Rusya'ya bu konuda açık bir mesaj vermek olduğu ifade edildi.
 
Montrö Anlaşması gereği ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndermeden 14 gün önce Türkiye'ye haber vermesi gerekiyor.
 
Reuters tarafından servis edilen ilk haberde, ABD'nin savaş gemilerinin Karadeniz'e geçişiyle ilgili Türk makamlarına bilgi verdiği ifade edildi.