ABD Dışişlerinden:açıklama Afrin operasyonu bölgenin istikrarına yarar getirmez

Türkiye'nin operasyon hazırlıkları eşliğinde Afrin çevresinden çatışma haberleri gelirken ABD Dışişleri uyarı niteliğinde bir açıklama daha yaptı: Afrin operasyonu bölgenin ve Suriye’nin istikrarına yarar getirmez.

ABD Dışişlerinden:açıklama Afrin operasyonu bölgenin istikrarına yarar getirmez

Türkiye'nin operasyon hazırlıkları eşliğinde Afrin çevresinden çatışma haberleri gelirken ABD Dışişleri uyarı niteliğinde bir açıklama daha yaptı: Afrin operasyonu bölgenin ve Suriye’nin istikrarına yarar getirmez, Türkiye’nin çıkarlarınıda ilerletmez.

ABD Dışişleri'nin açıklamasında, Türkiye medyasında 'YPG ordusu' diye yer alan, koalisyon tarafından 'Sınır Güvenlik Gücü' diye sunulan askeri oluşumla ilgili şu görüşe yer verildi: ''Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) askeri yardımda Rakka operasyonu bittikten sonra değişim oldu. Artık ev ev dolaşarak temizleme yapacak ağır silahlara sahip bir askeri güce gerek yok. Temel güvenliği sağlayacak güce ihtiyaç var. Bu çerçevede değişim oldu.''

Koalisyon YPG güçlerini kontrol ya da kumanda etmiyor.Koalisyon IŞİD’e karşı operasyon gerçekleştiren ve IŞİD’ten kurtarılan yerlerdeki DSG ortaklarımıza eğitim ve danışmanlık veriyor”