ABD, Esed ve İran YPG kontrolündeki bölgelere askeri sevkiyat yapıyor

Esad rejimi ve İran destekli milislerin Halep kuzeyindeki YPG kontrollü bölgelere askeri takviyeleri sürüyor.

ABD, Esed ve İran YPG kontrolündeki bölgelere askeri sevkiyat yapıyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) bildirdiğine göre, Esad rejimi ordu güçleri ve İran destekli milislerden oluşan bir bölük, Halep kuzeyindeki YPG noktalarına sevk edildi.

Esad rejimi askeri güçlerinin bir süredir söz konusu bölgeye tank, ağır silah ve askeri araç gibi takviyeler yaptığı biliniyordu.

SOHR'ın bölge kaynaklarından aktardığına göre, Halep kuzeyinde Minnağ hava üssüne, El Bab şehrinin cephe hatlarına yakın mevzilere ve Şirava bölgesindeki çatışma noktalarına ulaştırılan son takviyede, 42 askeri jip, tam teçhizatlı askerler ve askeri personel taşıyıcının yer aldığı bildirildi.

Öte yandan, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerine ait konvoyun, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin  kontrolündeki el Velid sınır kapısı üzerinden geçerek Suriye'nin kuzeydoğusuna ulaştığı bildirildi.

Koalisyona ait askeri malzemeler, yakıt ve lojistik malzemeler taşıyan 40 adet kamyonun Suriye'nin kuzey ve doğusundaki üslere ulaştığı ifade edildi.

Koalisyon, 23 Mayıs'tan 20 Haziran'a kadarki dönemde askeri ve lojistik teçhizat taşıyan 190 tır ve askeri aracı, Kürdistan Bölgesel Yönetimi bölgelerinden YPG kontrolündeki alanlara aktarmıştı.