ABD güçleri, devriyelere yeniden başladı

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik askeri operasyonun başlatmasıyla sınır hattından uzaklaşan ABD birlikleri Qamışlo'da tekrar devriyeye çıkarken, Koalisyon helikopterleri ve insansız hava araçları da Kobane üzerinde devriye turları atmaktalar.

ABD güçleri, devriyelere yeniden başladı

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik askeri operasyonun başlatmasıyla sınır hattından uzaklaşan ABD birlikleri Qamışlo'da tekrar devriyeye çıkarken, Koalisyon helikopterleri ve insansız hava araçları da Kobanê üzerinde devriye turları atmaktalar.

Rojava’nın doğusundaki bölgelerde uzun süredir DSG ile ortak devriyeler gerçekleştiren ABD birlikleri, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik operasyonun başlamasıyla askerlerini sınırdan güneye çekmişti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Kobanê'deki Miştenur tepesindeki, ABD ve koalisyon askerlerinin bulunduğu gözlem noktasını vurmasının ardından dün gece yarısı ABD askeri araçlarından oluşan 5 araçlık konvoy,  Qamışlo'ya gelerek devriye gerçekleştirdi.

Haseke vilayetine bağlı Qamışlo ilçesinde devriyeye ilişkin bilgi veren kaynaklar ABD askeri araçlarının ilçe merkezinden geçerken hayli yavaş hareket ettiğinin dikkati çektiğini bildirdi.

Koalisyona ait İHA'lar Kobani üzerinde

DW Türkçe'den Tunca Öğreten'in özel haberine göre, bölgedeki köylüler, gece üssün vurulduğuna dair haberler geldikten sonra karşılıklı silah seslerinin duyulduğunu söylüyor. Türkiye'den atılan obüs toplarının, Kobani'den gelen havan toplarıyla karşılık bulduğunu aktarıyorlar. Koalisyon güçlerine ait jet Kobani üzerinde uçmaya başlayana dek bir süre de otomatik ağır silahlarla karşılıklı atışların devam ettiğini vurguluyorlar.

Koalisyon jetlerinin Kobanê üzerinde seyir etmelerinin ardından iki taraftan da atılan toplar kesilmiş.

Dün geceden bu yana herhangi bir top atışı yapılmayan Kobanê sınırında koalisyona ait iki helikopterler kesintisiz olarak devriye turları atarken, insansız hava araçları da sınır hattını tarıyor.

Akçakale'de düne kadar aralıksız devam eden obüs topu atışları, gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Kobanê'deki Miştenur tepesindeki, ABD ve koalisyon askerlerinin bulunduğu gözlem noktasını vurmasının ardından kesildi. Haber, kısa sürede Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı. ABD de obüs toplarının üsse yakın noktalara düştüğünü açıkladı.