ABD ile İngiltere'den KDP ve YNK görüşmesine destek

Bir süredir aralarındaki sorunların Kürdistan hükümetinde krize neden olan KDP ve YNK’nin bugün bir araya gelmesi ardından ABD ve İngiltere’den destek mesajları geldi.

ABD ile İngiltere'den KDP ve YNK görüşmesine destek

İki partinin üst düzey isimlerinin Süleymaniye'de görüşmesi ardından hem ABD hem de İngiltere’nin Erbil konsoloslukları yaptıkları açıklamalarda destek mesajı verdiler.

İngiltere görüşmeden “büyük memnuniyet” duyduklarını belirtirken, ABD ise “Birleşik bir aile her zaman başarılı olur” mesajı verdi.

İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğu resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birleşik Krallıklar  YNK ve KDP arasındaki görüşmeleri memnuniyetle karşılıyor. Irak Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarının yararına ortak  bir zemin bulunması açısından önemli bir adım. Temel sorunların ele alınacağı bir sonraki toplantıyı bekliyor olacağız.”

ABD: Birleşik bir aile her zaman başarılı olur

İki partinin toplantısı ardından bir mesaj da ABD’nin Erbil Başkonsolosluğundan geldi. ABD başkonsolosluğunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

Mesajda, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ndeki ortaklarımızın milletlerinin menfaati doğrultusunda, aralarındaki ilişkileri düzeltmek amacıyla atıkları adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Birlikte çalışarak Irak Kürdistan’ında daha dirençli bir bölge düzeyine ulaşabilirler. Birleşik bir aile her zaman başarılı olur ” denildi.

Bir süredir aralarında gerginlik yaşanan hükümet ortağı iki parti Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) politbüroları uzun bir aradan sonra bugün Süleymaniye’de bir araya geldi.  YNK’nin politbüro merkezinde yapılan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantı ardından yapılan ortak açıklama fırsat bulunduğunda yeniden bir araya gelinmesi konusunda iki tarafın mutabık kaldığı kaydedildi.