ABD ile Türkiye anlaştı, HSD çekiliyor!

Türkiye ile ABD'nin Efrin ve Kobanê arasındaki, Demokratik Suriye Güçleri (HSD) kontrolündeki bölgelerin Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) devredilmesi konusunda anlaştığı iddia edildi.

ABD ile Türkiye anlaştı, HSD çekiliyor!

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) Yönetim Kurulu Üyesi Mistefa Misto, ABD ve Türkiye'nin Arapların ağırlıkta yaşadığı Efrin ve Kobanê arasındaki yerleşim yerlerinin ÖSO'ya devredilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını ileri sürdü.

Mistefa Misto, daha önce HSD tarafından kurtarılan, Halep'n kuzeyindeki (Efrin-Kobanê arasındaki Azez bölgesi) 11 köy ve yerleşim yerinin ÖSO'ya bağlı Liwa El Mutasım (Mutasım Tugayı) isimli gruba teslim edileceğini kaydetti.

Mistefa Misto, ABD yönetiminin bölgeyi ÖSO'ya devretmesini YPG öncülüğündeki HSD güçlerine ilettiğini kaydetti.

ENKS'li Misto, daha önce IŞİD saldırıları nedeniyle bölgeyi terk eden Arapların ise kendi bölgelerine dönmeye başladığını belirterek, ABD-Türkiye arasında varılan anlaşmanında kısa bir süre içerisinde hayata geçeceğini söyledi.

ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Mistefa Misto, PYD'nin Kobanê ve Efrin kantonları arasında bir 'Kürt koridoru' açmak için, yüzlerce Kürt gencini kurban vererek kurtardığı bölgeleri, ÖSO ve Suriye rejim güçlerine vermesini eleştirdi.

Mistefa Misto, PYD'nin Azez çevresindeki 11 köy ve yerleşim yerini ÖSO'ya, Minbiç çevresini Esad güçlerine devretmesiyle birlikte Kobanê ve Efrin arasında açılan 'Kürt koridoru'nun ortadan kalktığını sözlerine.