ABD Kongresinden Kürdistan'a destek

ABD Kongresinden Kürdistan'a destek

ABD Kongre üyesi Trent Franks, ABD Kongresi’ne sunulmak üzere, Kürdistan Bölgesi halkının, bir ülke çerçevesinde kendi egemenliklerini belirleme hakkına sahip olduğuyla ilgili bir tasarı hazırladı.

Tasarının sahibi Kongre Üyesi Trent Franks, “Kürtler IŞİD’le savaşta büyük bir kahramanlık sergiledi. Diğer kesimleri korumak için kanlarını döktüler. Ayrıca dini özgürlüklere olan bağlılıklarını da gösterdiler. Birçok şeyi doğru şekilde ortaya koydular, birçok kez de IŞİD’e karşı tek başına savaştılar. Ezidileri ve Hristiyanları korudular” dedi.

Arizona eyaleti temsilcisi olan Trent Franks, iki Kongre üyesiyle birlikte tasarıyı, Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komisyonu’nun gündemine sundu.

Cumhuriyetçiler dışında Demokratlar’dan da Kürdistan’ın bağımsızlığına destek verenler var.

Franks, “İki taraftan da desteğin artarak süreceğini düşünüyorum. Kendimi Kürtlerin dostu olarak görüyorum ve dostlar her zaman birbirleriyle doğru konuşur. Kürtler oylama yaptıktan sonra insan haklarına bağlı kalmaya devam etmeli” diye konuştu.

Treth Franks, önümüzdeki günlerde Kongre’de Kürtlere verilen desteğin artacağını öngörüyor. Bu da hem Cumhuriyetçiler’den hem de Demokratlar’dan desteğin olması, tasarının Kongre’den kolay bir şekilde geçeceğine işaret ediyor.