ABD: Kürt Güçlerle birlikte IŞİD'e karşı savaşıyoruz, Suriye'de bulunmamız meşru

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD’nin Suriye rejimin değiştirilmesi için özel bir çalışma yapmadığını ifade ederek, ancak rejimin Suriye halkına, komşu ülkelere ve uluslararası topluma karşı politikalarını değiştirmesini istediğini söyledi.

ABD: Kürt Güçlerle birlikte IŞİD'e karşı savaşıyoruz, Suriye'de bulunmamız meşru

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey,  ABD’nin Suriye rejimin değiştirilmesi için özel bir çalışma yapmadığını ifade ederek, ancak rejimin Suriye halkına, komşu ülkelere ve uluslararası topluma karşı politikalarını değiştirmesini istediğini söyledi.

Suriye’deki bütün halkların katılacağı siyasi bir sürecin başlaması için ısrarcı olacaklarını belirten Jeffrey, ABD’nin önümüzdeki haftalarda yeni Suriye anayasasının hayata geçirilmesi için çalışmalar yaptığını vurguladı.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, “ABD askerlerinin Kuzey Suriye’de bulunmasının gerekçi olduğunu, yerel ortaklarımızla IŞİD’le mücadelede ediyoruz ve orada bulunmamız meşrudur” dedi.

Jeffrey, IŞİD’in yenilgiye uğratılması ile beraber siyasi sürecin yeniden canlandırılması ve yıllardır devam eden iç savaşın yatıştırılması gerektiğini de vurguladı.