ABD, Kürtlere yardımını kalıcı hale getirecek...

ABD, Kürtlere yardımını kalıcı hale getirecek...

Alman Bild gazetesinin haberine göre ABD, Suriye’de 235 futbol sahası büyüklükte bir askeri havaalanı kurduğunu iddia etti.

Alman Bild Am Sonntag Gazetesi, uydu görüntülerine dayanarak ABD’nin Suriye’de çok büyük bir askeri üs inşa ettiğini iddia etti. ABD, İran ve Rusya’nın aktif bir şekilde bulunduğu Suriye’de, Abd’nin Kobani yakınlarında 235 futbol sahası büyüklüğünde ve toplamda ise 1.9 kilometre karelik alanı kaplayan bir askeri üs kurduğunu iddia etti.

Demokratik Suriye Güçleri yetkililerinden biriyle görüşme yaptıklarını aktaran Bild Gazetesine göre ABD’nin Suriye planları uzun vadeli. ADI açıklanmayan DSG’liye göre ABD'nin Kürtleri Esad ve Türkiye'ye karşı uzun süre müdafaa etmek için hazırlık yaptığını söyledi.

Bu üssün koalisyonu desteklemek amacıyla lojistik merkezi olarak planlandığını belirten sözcü aynı zamanda bu havaalanına C-130 ve C-17 tipi taşıma uçaklarının, C-17 “Globemaster”  jet uçaklarının da iniş yapabileceğini söyledi.

Alman Bild gazetesinin yayınladığı fotoğrafın sağ kısmında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 Hercules uçaklarının konuşlandığı alan gözüküyor.

Bild Gazetesi bu gizli askeri havaalanının bulunduğu bölgenin çok gizli tutulduğunu, online haritalarda görünmediğini belirtti ve bu fotoğrafları uydu fotoğrafları pazarlayan TerraServer şirketinden satın aldıklarını yazdı. ABD, Kürtlere yardımını kalıcı hale getirecek...