ABD Özel Temsilcisi: Şengal’de başka güçler istemiyoruz

ABD Özel Temsilcisi: Şengal’de başka güçler istemiyoruz

Kürdistan’a ziyarette bulunan ABD’nin DAİŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Başkan Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani tarafından kabul edildi.


Başkan Barzani’yi ziyaretinde McGurk’a, aralarında ABD Irak Büyükelçisi Doglos Siliman, Hewlêr Başkonsolosu Ken Gross ile bir grup üst düzey asker ve diplomatın yer aldığı geniş bir heyet eşlik etti. 


Pîrmam’daki Başkanlık Konutu’nda gerçekleşen görüşmede Washington-Hewlêr ve Hewlêr-Bağdat ilişkileriyle bölgesel gelişmeler ve DAİŞ ile mücadele konuları ele alındı. 


Görüşmede Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’ye, kendisiyle çalışmaktan büyük onur duyduklarını söyleyen ABD Özel Temsilcisi McGurk, Peşmergenin DAİŞ ile mücadelede elde ettiği başarıdan duydukları memnuniyeti diye getirdi. 


Görüşmede, Şengal’de büyük soruna yol açan PKK varlığının da gündeme geldiği belirtilirken, McGurk’un bu konuda, Kürdistan’ın istikrar ve huzurun ABD için önemine değinerek, Kürdistan ve Irak’ın resmi güçleri dışında hiçbir gücün bölgede bulunmasını desteklemediklerini söylediği kaydedildi.