ABD Savunma Bakan Vekili: S-400'ler gelirse Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar F-35'le sınırlı kalmaz

ABD Savunma Bakan Vekili: S-400'ler gelirse Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar F-35'le sınırlı kalmaz

Reuters'a göre, Akar-Esper görüşmesinde 'yaptırım tehditi' geldi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve  ABD Savunma Bakan Vekili Mark Esper, ana karargahta ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Esper'in görüşmede, Türkiye'nin S-400'leri satın almasının sadece F-35 programındaki rolünü sona erdirmekle kalmayacağını söylediği, aynı zamanda da 'yaptırımlar' nedeniyle Türkiye ekonomisine zarar vereceği konusunda 'uyarıda bulunduğu' iddia edildi.

Reuters'ın haberine göre, üst düzey bir ABD'li yetkili Akar ile Esper'in bugünki görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yetkili, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi satın alması durumunda F-35 programından çıkarılmakla kalmayıp, 'ekonomik yaptırımla' karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Yetkili, görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Esper, bir kez daha Türkiye'nin hem S-400'e hem de F-35'e sahip olmayacağını çok katı bir şekilde belirtti. Türkiye S-400'ü kabul ederse, yalnızca F-35 programından çıkarılmasını değil aynı zamanda ekonomide oluşacak olumsuzlukları da kabul etmesi gerekecek."