ABD Savunma Bakanı Carter Erbil'de

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Kürdistan Bölgesine geldi.

ABD Savunma Bakanı Carter Erbil'de

Erbil Uluslararası Havaalanı'na inen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı Başkan Mesud Barzani ve bazı hükümet yetkilileri karşıladı.

Ashton Carter ziyaretinde IŞİD'e karşı kahramanlık gösteren 4 Peşmerge'ye altın törenle madalya verdi.

Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başkan Barzani Erbil Uluslararası Havalimanı'nda karşıladığı Carter ile basına kapalı gerçekleşen ikili görüşmede, Musul' IŞİD'den kurtarma operasyonunu, Suriye'de IŞİD'e karşı verilen mücadele ve Peşmerge güçlerinin terörle mücadelede göstermiş olduğu mücadelenin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Ashton Carter'ın, Başkan Barzani ve Irak Başbakanı Haydar el İbadi arasındaki dayanışmadan mutluluk duyduğunu, bunun aynı zamanda Peşmerge güçleri ve Irak ordusu arasında ortak hareket edilmesine ve IŞİD ile mücadelede büyük başarıların elde edilmesine vesile olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı Carter'ın, teröristlerin bozguna uğratılması ve IŞİD ile mücadelede öncü güç olmalarından dolayı Mesud Barzani ve Peşmerge güçlerine teşekkür ettiği aktarıldı. Carter'ın, ülkesinin Peşmerge'ye lojistik ve mali desteğin sağlanması konusunda yapılan anlaşmaya bağlı kalacağını teyit ettiği belirtildi.

Başkan Barzani ise IŞİD ile mücadele konusunda verilen desteklerden dolayı ABD yönetimi ve halkına teşekkür ettiği, terörle mücadele konusunda Peşmerge'nin üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.