ABD: Suriye’de yaşananların sorumlusu Rusya ve İran’dır

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Bizim doğuda birlikte çalıştığımız bazı güçlerin Efrin'e doğru gittiğini görüyoruz” dedi.

ABD: Suriye’de yaşananların sorumlusu Rusya ve İran’dır

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Bizim doğuda birlikte çalıştığımız bazı güçlerin Efrin'e doğru gittiğini görüyoruz” dedi.

Heather Nauert, düzenlediği basın brifinginde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Efrin’e başlattığı operasyonlar konusunda konuştu.

Nauert, “Suriye'nin doğu bölgesinde IŞİD’e karşı birlikte savaştığımız bazı birlikler Efrin'e doğru gittiğini biliyoruz” diye konuştu.

Heather Nauert, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Efrin'de olup bitenler IŞİD’e karşı mücadeleden dikkati başka tarafa çekiyor. Bizim doğuda birlikte çalıştığımız bazı güçlerin, Efrin'e doğru gittiğini görüyoruz. Onların ailevi ilişkileri var, orada aile bağları var; belki de sebeplerin bir kısmı budur. Tekrar, bu bir dikkat dağılması çünkü artık eskisi gibi IŞİD’le mücadele etmemiz gerektiği gibi edemiyoruz.”

Suriye’nin Halep kentinde YPG kontrolü altında bulunan Bustan Paşa, Hulluk, Haydariye ile Beni Zed mahalleleri dün Suriye ordusuna teslim edilmişti.

Heather Nauert ayrıca, “Suriye’de yaşananların sorumlusu Rusya’dır. Şüphesiz Rusya, Suriye hükümetini desteklemeseydi Suriye’de mevcut durumlar yaşanmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Doğu Guta’da 400 sivilin Suriye rejimi tarafından öldürüldüğünü belirten Nauert, şunları söyledi:

“Son birkaç gündür Doğu Guta’da nelerin yaşandığını görmek bence iyi bir şey. 400 sivil korkutucu bir şekilde Esad rejimi tarafından öldürüldü. Hepimizin bildiği gibi yaşananlardan sadece Suriye hükümeti sorumlu değildir. Bu durumun Rusya ile İran tarafından desteklendiğini biliyoruz. Bölgede yaşananlarda Rusya’nın öneml bir rolü var. Rusya’nın Suriye hükümetine desteği olmasaydı yıkımlar ve ölümler yaşanmayacaktı.”