ABD Suriye'ye 50 bine yakın asker gönderebilir

Beyaz Saray'ın, onbinlerce ABD askerini Fırat Nehri bölgesine göndermeyi tartıştığı söyleniyor.

ABD Suriye'ye 50 bine yakın asker gönderebilir

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de ABD askerlerinin büyük rakamlarla gönderilmesine karşı çıksa da, Beyaz Saray'daki herkes Trump'la hemfikir değil.

Bloomberg'den Eli Lake'in haberine göre, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster, Beyaz Saray'ı Suriye'ye onbinlerce ABD askerini gönderecek bir plana ikna etmeye çalışıyor.

Yalnızca hafif silahlı ABD askerlerinin Suriye'ye gönderilmesine karşı çıkan McMaster'ın, çok sayıda ABD askerini Fırat Nehri bölgesine gönderecek bir plan üzerine çalıştığı söyleniyor.

Seçim kampanyası sırasında IŞİD'i yenmek için plan hazırlayacağını ve bu hedefi gerçekleştirmek için Suriye'ye asker göndermekten yana olduğunu söyleyen Trump, geçen hafta Fox'a yaptığı konuşmasında "Suriye'ye girmiyoruz” demişti. Ancak Şubat ayının sonundan bu yana yapılan iki toplantıda da Trump'ın danışmanlarının IŞİD stratejisinde uzlaşamadığı belirtiliyor.

İddiaya göre Savunma Bakanı James Mattis, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve CENTCOM komutanı General Joseph Votel, Suriye'ye daha fazla konvansiyonel birlik göndermeye karşı çıkıyor.

McMaster'in, Kürtleri ön plana alan bir askeri planın, taktik olarak işe yarayacağını düşündüğü aktarılıyor.

Haberde görüşlerine yer verilen ABD'li yetkililer, Fırat Nehri bölgesine gönderilecek ABD askerlerinin sayısının 50 bine ulaşabileceğini belirtiyorlar.