ABD uçakları Suriye birliklerini vurdu

ABD uçakları Suriye birliklerini vurdu

Suriye’nin güneyindeki At-Tanf bölgesinde ilerleme sağlayan Suriye Ordusuna ait birlikler, ABD’nin liderlik ettiği Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları tarafından vuruldu.

Uluslararası Koalisyon savaş uçakları 6 Haziran günü Irak, Suriye ve Ürdün sınırlarının kesişim noktasında olan At-Tanf bölgesinde ilerlemekte olan Suriye Ordusunu vurdu. 1 tank, topçu silahı, uçaksavar silahlar, silahlı teknik araçlar ve 60'tan fazla askerin bulunduğu Suriye Ordusuna yönelik gerçekleştirilen saldırı öncesi, ABD liderliğindeki Birleşik Ortak Görev Gücü (CJTF-OIR) tarafından ilerlemesinin durdurulması yönünde uyarılar yapıldığı belirtildi. Birleşik Ortak Görev Gücü (CJTF-OIR) tarafından yapılan ilerlenmemesi konusundaki uyarılara karşın ilerlemesini devam ettiren Suriye Ordusuna bağlı birlik savaş uçaklarınca vuruldu.

4 Haziran tarihinde de benzeri bir olay yine At-Tanf bölgesi civarında yaşanmış ve ABD savaş uçakları ilerlemekte olan Suriye birliklerine havadan ilanlar atarak ilerlemelerini durdurmamaları halinde savaş uçakları tarafından vurulacakları söylenmişti. At-Tanf bölgesi, Suriye Ordusu, IŞİD ve rejim muhalifi güçlerin birbirlerine en yakın olduğu alanlardan biri. At Tanf bölgesindeki Suriye rejimine muhalif örgütler ABD tarafından eğitilmekte ve IŞİD’e karşı silahlandırılmakta.