ABD'den DSG'ye yeni silah ve zırhlı araç yardımı

ABD'den DSG'ye yeni silah ve zırhlı araç yardımı

ABD, YPG'nin öncülüğünde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) ağır silahlar ile zırhlı Hummer araçları gönderdi.

DSG kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD, YPG’nin de içinde yer aldığı oluşumlara ağır silah ve zırhlı araç göndermeyi sürdürüyor.

Konuyla ilgili konuşan, isminin açıklanmasını istemeyen DSG yetkilisi şunları söyledi:

“ABD, bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar ve pikap olarak tabir edilen araçlar gönderdi. Silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler ve diğer hafif silahlar var. Sevkiyat, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolündeki Semelka sınır kapısından yapıldı. Oradan da tırlarla Kobani ve Deyr er Zor bölgesine getirildi. Sevkiyatla elimize ulaşanlar, DSG'nin merkezlerine dağıtıldı. ABD bize destek vermeye devam edecek. Ayrıca, silah ve lojistik desteğinin yanı sıra, kentlerin yeniden inşasına da yardımcı olma sözü verdiler. ABD Suriye'den çekilmeyecek. Çünkü çekilmenin hiçbir işareti yok. Suriye'de yeni üsler daha kuracak. Var olan üslerini ise genişletiyor."

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, “IŞİD’e karşı zafer” açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. 

Türkiye YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG'nin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.