ABD'den düşürülen Suriye suçağı açıklaması

ABD'den düşürülen Suriye suçağı açıklaması

ABD Ordusu'ndan bugün düşürülen Suriye savaş uçağıyla ilgili yapılan açıklamada, Rejim güçlerinin Demokratik Suriye Güçleri'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından angajman kuralları gereği Suriye uçağının vurulduğu dile getirildi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada Suriye ordu güçlerinin bugün saat 14:30 sularında Tabka'nın güneyinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri'ne (SDG) saldırdıkları ve bir çok SDG savaşçısını yaraladıkları belirtildi.

Koalisyon savaş uçaklarının devreye girmesi ile , Suriye ordusunun ilerleyişinin durdurulduğu dile getirilen açıklamada, ardından Suriye ordusunun Koalisyon güçlerine ateş açtıklarına dikkat çekildi.

Angajman kurallarını işlettik

Bu saldırı üzerine Koalisyon güçlerinin Ruslarla ilişkiye girerek saldırıyı durdurmaya çalıştıkları vurgulanan açıklamada saat 18:43 sularında Suriye ordusuna ait bir SU-22 savaş uçağının Tabka'nın güneyinde bulunan SDG mevzilerine yönelik bombalı saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada saldırı üzerine angajman kuralları gereği ve SDG güçlerinin savunulması için ABD hava kuvvetlerine bağlı F/A-18E Super Hornet savaş uçaklarının Suriye jetini düşürdükleri belirtildi.

Düşürülen uçağın Suriye Rejim güçleriyle SDG güçleri arasında çatışmaların yaşandığı bölgenin iki kilometre kuzeyine düştüğü dile getirildi.