ABD'den Kürdistan'a; Anlaşmaya bağlı kalacağız

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'ni, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

ABD'den Kürdistan'a; Anlaşmaya bağlı kalacağız

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Erbil Uluslararası Havalimanı'nda karşıladığı ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile basına kapalı gerçekleşen ikili görüşmede, Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunu, Suriye'de IŞİD'e karşı verilen mücadele ve Peşmerge Güçleri'nin terörle mücadelede göstermiş olduğu mücadelenin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Ashton Carter'ın, Barzani ve Irak Başbakanı Haydar el İbadi arasındaki dayanışmadan mutluluk duyduğunu, bunun aynı zamanda Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasında ortak hareket edilmesine ve IŞİD ile mücadelede büyük başarıların elde edilmesine vesile olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı Carter'ın, teröristlerin bozguna uğratılması ve IŞİD ile mücadelede öncü güç olmalarından dolayı Mesud Barzani ve Peşmerge Güçleri'ne teşekkür ettiği aktarılan açıklamada, Carter'ın, ülkesinin Peşmerge'ye lojistik ve mali desteğin sağlanması konusunda yapılan anlaşmaya bağlı kalacağını teyit ettiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ise IŞİD ile mücadele konusunda verilen desteklerden dolayı ABD yönetimi ve halkına teşekkür ettiği belirtilerek Peşmerge'nin tüm insanlığı tehdit eden teröre karşı üzerine düşen savunma görevini başarıyla yerine getirdiğini kaydetti. Başkan Barzani ABD'nin insnlık değerlerini dünya çapında korumad oynadığı rolün devamını diledi.

Açıklamada ayrıca ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın 4 Peşmerge'ye üstün başarılardan dolayı madalya taktığı ifade edilerek madalya alan Peşmergelerin ''Bu madalyayı halkım için almaktan şeref duyarım'' dedikleri ifade edildi.