ABD'li General:Kürtlerin çabaları bölge için önemli,Kürt güçlerine destegimiz devam edecek

ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon, Kürt güçlerin Suriye’deki çalışmalarını överek desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

ABD'li General:Kürtlerin çabaları bölge için önemli,Kürt güçlerine destegimiz devam edecek

IŞİD ve cihatçı örgütlerle mücadele amacıyla kurulan ve ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon, Kürt güçlerin Suriye’deki çalışmalarını överek desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Eric Hill tarafından yapılan açıklamada, “Ortaklarımızla birlikte IŞİD’i aralıksız takip etmek, IŞİD’e karşı kalıcı zafer sağlanana dek, egemen sınırlarını güvence altına alabilecek, nüfusu koruyabilecek, ülke genelinde normale dönüşü destekleyebilecek duruma gelene kadar ortaklarımızla (Kürtlerle) zorlu operasyonlar sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri ile olan işbirlikleri çerçevesinde son 4 ayda 225 IŞİD mensubunun yakalandığı ve 4 Tondan fazla patlayıcının ise etkisiz hale getirildiğini belirten BD’li General eric Hill,”DSG’nin devam eden çabaları, bölgenin güvenliği ve istikrarı için kritik önem taşıyor.”dedi.