ABD'li Kürtler'den Birleşmiş Milletler BM'ye 4 maddelik mektup

İran destekli Haşdi Şabi milisleri ile Irak Ordusu'nun Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarının da protesto edildiği gösteride ABD'li Kürtler, saldırıların durdurulması için BM'nin devreye girmesini talep etti.

ABD'li Kürtler'den Birleşmiş Milletler BM'ye 4 maddelik mektup

ABD'de yaşayan Kürtler, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi önünde toplanarak BM Genel Sekreterliği'ne 4 maddelik bir mektup sundu.

K24'te yer alan haberde, İran destekli Haşdi Şabi milisleri ile Irak Ordusu'nun Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırılarının da protesto edildiği gösteride ABD'li Kürtler, saldırıların durdurulması için BM'nin devreye girmesini talep etti.

ABD'deki Kürtlerin BM Genel Sekreterliği'ne sundukları mektupta talep ettikleri 4 madde şöyle:

* BM, Haşdi Şabi ile İran Devrim Muhafızları'nın Kürdistan'a yönelik saldırıları ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yapmalıdır.

* BM, İran destekli milislerin uluslararası koalisyon silahları ile Kürtlere karşı suç işlemesine sessiz kalmasından dolayı koalisyonu kınamalıdır.

* BM, Bağdat yönetiminin Kürdistan'a karşı yürürlüğe koyduğu ekonomik ambargo ile Kürdistan halkını cezalandırma hamlelerine karşı tepki göstermelidir.

* Kürdistan halkına karşı devreye koyduğu uygulamalar sürene kadar Bağdat yönetimine karşı yaptırımlar uygulanmalıdır.