ABD'nin BM Elçisi Nikki Haley: Esad gitmeden Suriye'de rahat yok

Amerika Birleşik Devletlerinin BM elçisi Nikki Haley Suriye'deki rejim değişikliğini Trump yönetiminin önceliklerinden biri olarak gördüğünü söyledi. Haley 30 Mart'ta Esad'ın devrilmesinin öncelikli olmadığını söylemişti.

ABD'nin BM Elçisi Nikki Haley: Esad gitmeden Suriye'de rahat yok

Nikki Haley CNN'e verdiği bir mülakatta, İslam devletinin yenilgiye uğratılması, Suriye'nin İran'ın nüfuz alanından çıkartılması ve Suriye devlet başkanı Beşar Esad'ın devrilmesinin Washington'un öncelikleri olduğunu söyledi.

Halley "Esad'ın rejimin başında bulunduğu bir durumda gerçekleşecek bir siyasi çözüm seçeneği bulunmuyor." diyerek ISIS'ın yenilgiye uğratılmaya uğratılmasının hala birinci sırada yer aldığını ekledi. "Şayet eylemlerine ve duruma baktığınızda, Esad'la beraber barışçıl ve istikrarlı bir yönetimin kurulması zor olacaktır. Rejim değişikliğinin gerçekleşeğini düşünüyoruz." dedi. Bu yorumlar Haley'in, ABD'nin Perşembe günü Suriye'nin Şayrat hava üssünün 59 Tomahawk füzesiyle vurulmasından önce yaptığı açıklamasının dayandığı politikanın değiştiğini gösteriyor. Haley, 30 Mart günü rejim değişikliğinin öncelikli sırada olmadığını söylemişti.

Haley'in son yorumları, Cumartesi günü Washington'un öncelikli hedefinin ISIS'i yenilgiye uğratmak olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un açıklamasıyla da çelişiyor.<h1> </h1>