ABD’nin Erbil Başkonsolosu: PKK, ABD’nin terör listesinde

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller, ABD’nin PKK’ye yönelik tutumunun açık olduğunu ve PKK’nin ABD’nin terör listesinde olduğunu söyledi.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu: PKK, ABD’nin terör listesinde

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller, PKK’nin ABD’nin terör listesinde olduğunu söyledi.

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zaxo, Berwari Bala ve Amedi bölgelerinin milletvekilleriyle birlikte ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller’la bir araya geldiklerini belirtti.

Hewrami, görüşmede Waller’ın PKK tarafından şehit edilen 6 Peşmerge için başsağlığı dileğinde bulunduğunu, yaralı Peşmergeler için de acil şifa dileklerini ilettiğini bildirdi.

IŞİD suçlularına özel ceza mahkemesinin kurulmasıyla ilgili yasa tasarısı çalışmalarındaki son aşamanın gündeme geldiği görüşmede, Kürdistan Bölgesi Anayasası için hazırlık çalışmaları da ele alındı.

Görüşmede, sınır bölgelerindeki savaşın gündeme geldiğini kaydeden Hewrami, Kürdistan Parlamentosu’nun tutumunun savaş karşıtı olduğunu ve Türkiye ile PKK’nin savaşı Kürdistan Bölgesi topraklarından uzak tutmaları gerektiğine defalarca vurgu yaptıklarını ifade etti.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller ise, ABD’nin PKK’ye yönelik tutumunun açık olduğunu ve PKK’nin ABD’nin terör listesinde olduğunu söyleyerek, Peşmergelerin şehit edildiği zaman da saldırıyı kınadıklarını hatırlattı.

Görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi de ele alındı.