ABD'nin sınıra konuşlandırdığı zırhlılar arasında YPG Flaması

ABD ordusu, PYD/YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte Türkiye sınırına çok yakın bir mesafeye zırhlı araçlarını konuşlandırdı. ABD zırhlılarının, YPG bayrağı taşıyan araçlarla birlikte aynı konvoyda görüntülendi.

ABD'nin sınıra konuşlandırdığı zırhlılar arasında YPG Flaması

Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıkta bulunan Derbesiye köyü, geçtiğimiz günlerde <a href="https://www.sondakika.com/turk-silahli-kuvvetleri/">Türk Silahlı Kuvvetleri</a> tarafından topçu atışına tutulmuştu. ABD zırhlılarının, YPG bayrağı taşıyan araçlarla birlikte sınır hattında konvoy şeklinde hareket etmesi <a href="https://www.sondakika.com/reuters/">Reuters</a> ve <a href="https://www.sondakika.com/associated-press/">Associated Press</a> gibi uluslararası haber ajansları tarafından görüntülendi.

Pentagon Sözcüsü Albay Davis, günlük basın brifinginde konuya ilişkin, "Suriye'nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan <a href="https://www.sondakika.com/suriye/">Suriye</a> Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil." dedi.

Ancak s<a href="https://www.sondakika.com/sozcu/">özcü</a>, bunun, "PYD/PKK'nın <a href="https://www.sondakika.com/turkiye/">Türkiye</a>'ye yönelik saldırılarına TSK'nın karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusuna ise yanıt vermekten kaçınmıştı.