Abdullah Öcalan'ın kaldığı ev bombalandı

TSK’ya ait SİHA’lar PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 1976 yılında Kobanê’de bir süre yaşadığı evi bombaladı.

Abdullah Öcalan'ın kaldığı ev bombalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait silahlı insansız hava aracının (SİHA) dün saat 03:00 sıralarında Rojava’nın Kobani kenbtinin 5 km batısındaki Elpelur Köyünde bir evi bombaladığı öğrenildi.  

Demokratik Birlik Partisi’nden (PYD) konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, hedef alınan yapının 1979 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Urfa’dan Kobani’ye geçtiği sırada konakladığı ev olduğu belirtildi.

PYD Eş Başkanlık Komite Üyesi Aldar Xelil de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “16 Nisan günü Türk devletine ait insansız hava aracı Önder Abdullah Öcalan’ın 1979’de Elpelur köyünde kaldığı eve köye saldırdı. 42 yıl sonra gerçekleşen bu saldırı Türk devletinin faşizmini ortaya koyuyor. Türk devleti 22 yıldır Önder Öcalan’a tecrit uyguluyor. Bununla yetinmeyen Türk devletin onun etkisinin olduğu her yere saldırıyor. Tecridi yayıp etkisini kırmaya çalışıyor. Cezaevi dışında da düşüncelerine tecrit uygulamak istiyorlar. Türk devleti bu konuda herhangi bir başarı elde edemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Hedef alınan evde kimse yaşamadığı için can kaybı olmadığı ancak maddi hasar oluştuğu öğrenildi.