Adana'da HDP binasına taşlı saldırı

Adana’nın Çukurova ilçesinde HDP binasının önceki gece kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradığı bildirildi. HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, olaya ilişkin Rûdaw’a yaptığı değerlendirmede sürekli olarak hedef gösterildiklerini belirterek “Bu saldırı, HDP’ye karşı tutumun bir sonucudur” dedi.

Adana'da HDP binasına taşlı saldırı

Dün gece saatlerinde (25 Kasım) HDP’nin Çukurova ilçesindeki binası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taşlı saldırıya uüradı.

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, saldırıya ilişkin Rûdaw’a konuştu:

 Saldırıda binanın kapı ve pencerelerinin kırıldığını belirten Peköz, maddi hasarın oluştuğunu kaydetti.

Saldrıyı kimin yaptığını henüz bilmediklerini ve güvenlik kameralarının taranması sonrası ortaya çıkacağını dile getiren Peköz, konuya ilişkin açıklama yapacaklarını söyledi.

Peköz, şu ifadeleri kullandı:

“Bu, dün geceye özgü günlük bir saldırı değil, sürekli saldırı oluyor. Biz sürekli hedef gösteriliyoruz ve ötekileştiriliyoruz.

Bizi sürekli olarak terörle yan yana getiriyorlar ve Meclis’teki vekillerimizi de terörist olarak gösteriyorlar. Bu saldırı da bu tutumun bir sonucudur.”

Adana’da bir hafta önce de basın açıklaması yapmak istediklerini, polisin müdahale ettiğini ve müdahale sonucu 7 üye ve yöneticinin yaralandığını anımsatan Peköz, “Adana’da attığımız her adım şiddetle karşılık buluyor. Güvenlik güçleri bu kadar şiddet gösterip cezasız kalınca bazı kişi ya da kişiler de teşvik ediliyor ve HDP’ye saldırmayı bir görev olarak görüp saldırıyor” ifadelerini kullandı.