Uluslararası Af Örgütünden, Rojava Asayişe sert kınama

Uluslararası Af Örgütünden, Rojava Asayişe sert kınama

KRDNews Haber Merkezi

Uluslararası Af Örgütü, PYD Asayiş tarafından tutuklanan 3 ENKS üyesinin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Uluslararası Af Örgütü (Amensty İnternational) 9 ve 21 Mayıs tarihlerinde gözaltına alınarak tutuklanan Mohsen Taher, Amin Hussam ve Beşar Amin’in serbest bırakılması için çağrıda bulundu. 3 ENKS üyesi siyasetçinin tutuklanmasını “keyfi” ve “sebepsiz” olarak nitelendiren Af Örgütü, Rojava Asayiş Güçlerine çağrıda bulunarak 3 siyasetçinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Dünya kamuoyuna da çağrıda bulunan Af Örgütü, duyarlı kişileri Rojava Asayiş Güçleri Genel Komutanı Ciwan İbrahim’e mektup yazmaları konusunda da çağrıda bulundu.

Mohsen Taher, Amin Hussam ve Beşar Amin'in gerçekçi sebepler sunularak uluslararası hukuk ve standartlarına uygun yargılanmaları çağrısında bulunan Af Örgütü Rojava Asayiş Güçlerine 3 tutuklunun işkence ve diğer kötü muameleden korunması, ailelerine ve avukatlarına erişimi ve tıbbi tedavilerinin sağlanması uyarısında bulundu.

49 Yaşındaki Mohsen Tahir, 58 yaşındaki Amin Hussam ve 70 yaşındaki Bashar Amin halen Kamışlo’daki Allaya cezaevinde, kötü koşullarda tutulmakta.

Mohsen Taher, Amin Hussam ve Beşar Amin’in haklarında resmi bir suçlama bulunmamasına karşın tutuklanmalarını eleştiren Af Örgütü, PYD muhalifi 3 uygun havalandırma sisteminin bulunmadığı hücrelerde atan sıcakların etkisine maruz bırakıldığını söyledi. Muhalif siyasetçilerin tıbbi tedavilerinin de engellendiğini belirten Af Örgütü, Rojava Asayiş Güçlerinin adresini de paylaşarak duyarlı kamuoyundan kesimleri Rojava Asayiş Güçlerinin keyfi tutuklama ve baskılarını eleştiren mektuplar yazmasını rica etti.

Çağrı metnine ve Rojava Asayiş Güçlerini eleştiren Uluslararası Af Örgütünün çağrısına https://www.amnesty.org/en/documents/mde24/6381/2017/en/ linkinden ulaşılabilir.