Afganistan'da intihar saldırısı ve çatışma: Çok sayıda ölü var

Afganistan'ın doğusunda yer alan Nangarhar vilayetinin Celalabad kentinde havaalanına yakın bir noktada intihar saldırısı düzenlendi. 

Afganistan'da intihar saldırısı ve çatışma: Çok sayıda ölü var

Afganistan'ın doğusunda yer alan Nangarhar vilayetinin Celalabad kentinde havaalanına yakın bir noktada intihar saldırısı düzenlendi. Reuters geçtiği haberde iki intihar bombacısının kendilerini patlattığını dile getirdi.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hugyaney, saldırının bir inşaat firmasının Celalabad ofisini hedef aldığını, saldırıda 16 sivilin hayatını kaybettiğini, 9 sivilin ise yaraldığını duyurdu. 

Valilik sözcüsü intihar saldırısının ardından silahlı kişilerin firmanın ofisine baskın düzenlediğini dile getirdi. Olayda 5 saldırgan güvenlik güçlerince öldürüldü.

Yerel kaynaklar, saldırının hedefindeki firmanın, yoğun şekilde korunan ve ABD askerlerine de ev sahipliği yapan Nangarhar Havaalanında inşaat projeleri yaptığını dile getirdi.

Bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken silahlı kişilerle güvenlik birimleri arasındaki çatışma 3 saat sürdü.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Celalabad'da daha önce düzenlenen saldırıların çoğunu, bu ülkede son yıllarda zemin kazanan IŞİD üstelenirken, Nangarhar'da Taliban ile birlikte etkin oldukları dile getiriliyor.