Afganistan'daki intihar saldırısında 50 Afgan askeri hayatını kaybetti

Afganistan'ın kuzeyindeki bir askeri üstte, Taliban militanları Afgan askeri üniformalarını giyerek düzenledikleri silahlı intihar saldırısında en az 50 asker öldürdüler

Afganistan'daki intihar saldırısında 50 Afgan askeri hayatını kaybetti

Afganistan Savunma Bakanı, Cuma günü Mezar-ı Şerif kentinde, iki saat süren, camideki ve akşam yemeğindeki askerleri hedef alan saldırıda iki saldırganın kendilerini patlattığını ve yedisinin de öldürüldüğünü, birinin de yakalandığını söyledi.

Afgan yetkililer ölü sayısını 50 olarak verirken, güvenlik kaynakları ve saldırıdan sağ kurtulanlar AFP'ye yaptıkları açıklmalarda ölü sayısının 100'den fazla olduğunu belirttiler.

İslam Devleti grubu operasyonu üstlendi; saatler sonra daha güçlü olan Taliban grubu saldırının sorumluluğunu red etti.

Saldırı, 16 kişinin ölümüne yol açan başkentteki iki ayrı güvenlik yerleşkesine eşzamanlı olarak düzenlenen intihar saldırılarından bir hafta sonra gerçekleşti.

Afganistan'ın üçte birinden büyük bir bölümü Afgan yönetimi tarafından kontrol edilmiyor ve çeşitli asi grupların rekabet alanı durumunda.

Bu ayın başında ABD ordusu, Afganistan'ın doğusunda gözden gizli barınaklarda konuşlanan İslami Devlet grubuna karşı nükleer olmayan en büyük bombayı kullanmış, yaklaşık 100 militan ölmüştü.