El-Bab tamamen kuşatma altında!

Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab'da IŞİD'e yönelik operasyonlar sürerken, Esad güçlerinin güneyde kritik bir bölgeyi ele geçirdiği belirtildi.

El-Bab tamamen kuşatma altında!

Suriye'nin Halep kentine bağlı El Bab'da IŞİD'e yönelik operasyonlar sürüyor. Bugün AFP, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde Esad güçlerinin güneyde kritik bir bölgeyi ele geçirdiğini, IŞİD'in Halep'te son kalesi El Bab'ın 'tamamen kuşatma altına alındığını' duyurdu.

AFP'nin bugün geçtiği son dakika haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad güçlerinin ele geçirdiği kritik bir bölgenin daha IŞİD'in kontrolünden çıkmasının ardından, örgütün Halep'teki son kalesi El Bab'ın "tamamen kuşatma altına alındığını" belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasında, El Bab ile Rakka arasındaki tek ve son ana yolun da rejim güçleri ve beraberindeki milisler tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "El Bab şu an güneyden rejim; doğu, batı ve kuzeyden de Türk güçleri ve muhaliflerce tamamen kuşatıldı" denildi.