Afrin ve Rakka'da bugün: Siviller vuruldu,Isid sonun başlangıcında

Afrin ve Rakka'da bugün: Siviller vuruldu,Isid sonun başlangıcında

IŞİD’in halifelik ilan ederek başkent olarak belirlediği Rakka’da Kürt güçlerin kuşatması devam ediyor.

Dün ve bugün gerçekleşen çatışmalarda, kentin anahtarı konumunda olan ve IŞİD’in savunma stratejisinde büyük öneme sahip olan Eski Rakka kentine giriş yapan Kürt güçler ile IŞİD arasında sert çarpışmalar yaşanıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yayınladığı bildiride Kürt güçler ile IŞİD arasında yaşanan savaş için ‘’Atılan el bombalarının sıklıkla el değiştirerek karşı tarafa atılıyor’’ cümlesi ile çarpışmaların şiddetlendiğini söyledi. 

Rafık Duvarı olarak da bilinen Eski Rakka Kenti Surlarındaki savaşta Amerikan Özel Kuvvetlerine dahil askerlerin de bulunduğunu belirten Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilileri, buradaki çatışmalarda 21 IŞİD militanı ile 5 Suriye Demokratik Güçleri savaşçısının öldüğünü duyurdu.

Afrin'de sivil yerleşim alanları bombaların hedefi

Rakka’da tüm bu gelişmeler yaşanıken Türk Topçu ateşinin devam ettiği Afrin’de de sivil yerleşim alanlarının bombaların hedefi olduğu bildirildi. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerine göre YPG kontrolündeki Harbal, Ref'aat Tepesi, El Şeyh İsa ve Mare kentinin eteklerinde bulunan bölgede gece yarısından gün ortasına kadar bombalı saldırı düzenledi. 

Düzenlenen saldırılara ilişkin kayıp ya da yaralı sayısı konusunda ise bilgi edinilemedi.