Ağbaba: YSK kesin seçim sonuçlarını HÜDA PAR yüzünden açıklamıyor

CHP'li Veli Ağbaba, YSK'nin kesin seçim sonuçlarını bilinçli bir şekilde açıklamadığını ve sebebin HÜDA PAR’ın programı olduğunu iddia etti.

Ağbaba: YSK kesin seçim sonuçlarını HÜDA PAR yüzünden açıklamıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, seçim çalışmaları için bulunduğu Malatya'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
YSK'nin milletvekilliği seçimi kesin seçim sonuçlarını bilinçli bir şekilde açıklamadığını ve sebebin HÜDA PAR’ın programı olduğunu öne süren Ağbaba şunları söyledi: "HÜDA PAR’ın programında yemine, bayrağa, üniter yapıya karşı sözleri var. Bu beyefendiler yemin metnini okumak istemiyorlar. Yemin metninde acaba hangi cümleler bunlara batıyor? Atatürk ilkeleri mi, hukuk devleti mi, laiklik mi, cumhuriyet mi, demokrasi mi batıyor?"

'Yemin krizi olabileceği endişesiyle sonuçlarını ikinci turdan önce açıklamıyorlar'

Yüksek Seçim Kurulu’nun HÜDA-PAR’lı milletvekillerinin yemin krizi olabileceği endişesiyle bilinçli bir şekilde kesin seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasından önce açıklamadığını iddia eden Ağbaba, şunları söyledi:

"YSK kesin seçim sonuçlarını bilinçli bir şekilde açıklamıyor. Sebebi HÜDA-PAR’ın programı. HÜDA-PAR’ın programında yemine, bayrağa, üniter yapıya karşı sözleri var. O nedenle YSK açıklamıyor. Bu beyefendiler yemin metnini okumak istemiyorlar. Yemin metninde acaba hangi cümleler bunlara batıyor? Atatürk ilkeleri mi, hukuk devleti mi, laiklik mi, cumhuriyet mi, demokrasi mi batıyor? Bunların anlayışını görmek açısından aslında ibret verici bir durum."