Ahmet Mümtaz Taylan: Kürt meselesinin çözümü için neyim varsa veririm

Ahmet Mümtaz Taylan, Kürt meselesinin çözümü için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Taylan, "Önce huzur önce barış" dedi.

Ahmet Mümtaz Taylan: Kürt meselesinin çözümü için neyim varsa veririm

Sunucu Jülide Ateş’in GAİN’de 8 Nisan’daki “40” adı verilen ilk programında oyuncu ve yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan konuk oldu. "Ahmet Mümtaz Taylan, Türkiye'de neleri değiştirmek isterdi" soruna, "Gerçekten elimde bir sihirli değnek olsaydı elbetteki iç barıştan başlardım" cevabını veren Taylan, devamında "Başta Kürt meselesi, Türk meselesidir o, bu meselenin çözümünden başlayarak neyim varsa vermek isterim böyle bir meseleye… Çünkü eğer bunlar hallolmamışsa, yaşamak hiç güzel bir şey değil" açıklamasında bulundu.

‘KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN NEYİM VARSA VERMEK İSTERİM’

"Bir kişinin bir şeyleri değiştireceği fikrinden herkesi arındırmak isterdim" diyen Taylan, "Kürtler, Aleviler, gayler, lezbiyenler, travestiler, bütün siyasi problemler; bunlar için bir araya gelip ne yapabiliriz, herkesin içini dökmesini ve somut olarak bu meselelerin çözülmesi için elimden gelen her şeyi yapardım. Başta Kürt meselesi, Türk meselesidir o, bu meselenin çözümünden başlayarak neyim varsa vermek isterim böyle bir meseleye… Çünkü eğer bunlar hallolmamışsa, yaşamak hiç güzel bir şey değil. Kardeşleriniz, arkadaşlarınız, tanımadığınız uzaktaki arkadaşlarınız çile içinde yaşarken, hiçbir yerde hiçbir koşulda boğazınızdan düzgün bir lokma geçemez, geçiyorsa da yarın öbür gün burnunuzdan gelecektir. Herkesin burnundan geliyor. Önce huzur, önce barış. Bir sürü konuda farklı düşünebiliriz, bunda problem yok. Barış içinde saygı içinde yaşamayı öğreneceğiz, tahammül demiyorum, tahammül burnu büyüklüktür" diye konuştu.