Ahmet Türk yeniden Mardin’den belediye başkan adayı oldu

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Mart 2019 seçimlerinde HDP’den yeniden Mardin Belediye Başkan adayı oldu. Yerine kayyum atanan Türk, başvurusuna ilişkin "Bu bizim için bir rövanştır" açıklamasında bulundu.

Ahmet Türk yeniden Mardin’den belediye başkan adayı oldu

 Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Mart 2019 seçimlerinde HDP’den yeniden Mardin Belediye Başkan adayı oldu.  Yerine kayyum atanan Türk, başvurusuna ilişkin "Bu bizim için bir rövanştır" açıklamasında bulundu.

Deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı için HDP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu. HDP İl Örgütü binasına gelen Türk, başvurusu dosyasını komisyona teslim etti.

 Türk adaylığına ilişkin şunları söyledi: “Halkın iradesinin gasp edildiği bir dönemde, bu gaspa karşı bütün gücümüzle iktidarın yürüttüğü politikanın yanlışlığını anlatmalıyız. Halkın iradesini gasp edenlere karşı demokratik bir güç birliğine ihtiyacımız var. Bu seçim açıkçası halkımız için bir sınavdır. Bizim için bir rövanştır. Kayyum atayanlara, halkın iradesini hiçleştirenlere karşı bir mücadeledir. Biz o şekilde değerlendiriyoruz."

Yerine kayyum atanmış ve tutuklanmıştı

 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Februniye Akyol ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığına seçilen Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2016’da görevlerinden uzaklaştırılması sonrası yerlerine kayyum atanmıştı. Türk 24 Kasım’da ise tutuklanmıştı.M.A