Ahram Weekly: ABD, Kürtler için Türkiye ile savaşmak zorunda kalabilir

Mısır’ın önde gelen haftalık dergilerinden Ahram Weekly Kürtlerin Suriye’de ABD’ye güvenmemesi önerisinde bulundu.

Ahram Weekly: ABD, Kürtler için Türkiye ile savaşmak zorunda kalabilir

Mısır’ın önde gelen haftalık dergilerinden Ahram Weekly Suriye Kürtlerinin ABD’ye güvenmemesi tavsiyesinde bulundu.

Ahram Weekly, Kürtlerin, güvenilir bir müttefik olmadığını daha önce defalarca kanıtlayan ABD’ye güvenmemesi gerektiğini dile getirdiği yazısında Beyaz Saray’ın kararını yeniden değiştirmeyeceğinin bir garantisi bulunmadığını vurguladı.

Başkan Donald Trump’ın beklenmedik ABD birliklerinin Suriye’den çekilmesi kararının başta Kürt öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından sert bir şekilde eleştirildiği anımsatılan yazıda, baskılar sonucunda Trump’ın kararını revize ederek 400 askerlik bir gücü Suriye’de bırakmaya karar verdiği dile getirildi.

Yazıda, ABD’nin Suriye’den çekilerek Kürt müttefiklerini yalnız bırakma kararının, Kürtlerin Irak’ta düzenlediği Bağımsızlık Referandumu’nu desteklememeleri ve Kürt Peşmerge güçlerinin Kerkük’ten çıkarılması politikasıyla benzeştiği dile getirildi.

Dergi, 400 askerden oluşan ABD gücünün Türkiye’nin Batı Kürdistan’a saldırılarını durdurmaya yeterli olmadığı uyarısında bulunarak, ABD’nin NATO müttefiği Türkiye ile Kürtlerin iyiliği için savaşmak zorunda kalabileceğini vurguladı.