AK Parti Diyarbakır’da seçim startını verdi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M.Şerif Aydın, il teşkilatı ile gerçekleştirdiği istişare ve değerlendirme toplantısı sonrası seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır’da seçim startını verdi

Seçim takviminin açıklanması ile Diyarbakır’daki 17 ilçe ve SKM Başkanının iştirak ettiği toplantı, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın’ın bilgilendirme açıklaması ile başladı.

Aydın, yaptığı açıklamada “Sorumluluğumuzun farkındayız. Teşkilatlarımızla omuz omuza çalışarak, bir bütün halinde mücadele vererek Diyarbakır’da büyük bir başarıya imza atacağız” diye konuştu.

Eker: AK Parti hürriyet ortamı oluşturdu

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ise toplantının önemine dikkat çekerek 20 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında fark olduğunu söyledi.

Eker, yapılan atılımların halka iyi anlatılması için teşkilat mensuplarına her zamankinden daha fazla görev düştüğünü ifade ederek, “Hiçbir şekilde birbirine benzemeyen bu ittifaka karşı bizim Türkiye’yi bu sıkıntılardan çıkarmaya çalışan berrak bir zihniyetimiz var. Karşımızda duran bu ittifak birbirlerine verdikleri vaat ve rüşvetlerle bir arada duruyor” dedi.

Millet İttifakını eleştiren Eker, “Yedi yardımcılı bir yapıdan bu millete hizmet odaklı faydalı bir iş beklenemez. Koalisyon dönemlerinde bile çıkamayan üçlü kararnamelerin bu sistemde ne hal alacağını bilmek çok da zor olmayacaktır. Kendi iradesi elinde olmayan bir oluşumla karşı karşıyayız. Teşkilat olarak bu süreci iyi tahlil edip değerlendirmeliyiz. Görünenin arkasında o görünmeyen güce dikkat etmeliyiz AK Parti tarihi yolculuğuna devam ediyor. Ülkenin yeniden inşası ve kalkınması sürecinde daha yapmamız gereken çok şey var. Yirmi yıl öncesine kadar Kürtlerin kendini kendi diliyle ifade etme hakkı bile yoktu. AK Parti hürriyet ve serbestiyet ortamı oluşturdu. Tüm bu kazanımlara sahip çıkmak ve daha fazlasını ülkemize kazandırmak için hepimize tarihi sorumluluk düşüyor. Bu tarihi yolculukta hepinizin elinden geleni yapacağına inancım tamdır. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bizleri muvaffak eylesin” ifadelerini kullandı.

Toplantı, teşkilattaki diğer yöneticilerin fikir ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.