AK Parti'de düğmeye basıldı: En az 10 il başkanı yolcu!

AK Parti'de düğmeye basıldı: En az 10 il başkanı yolcu!

AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin teşkilat yönetimiyle görüşerek 81 ilin seçim performansını değerlendirdi. Buna göre en az 10 il başkanı ve bazı ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeme kararı alındığı iddia edildi.

Erdoğan, önceki gün AK Parti Teşkilat Başkanlığı yönetimiyle bir araya gelerek seçim sürecinde teşkilatların çalışma performanslarına ilişkin raporu görüştü. AK Parti kaynakları, görevden almaların sadece seçimlerin kaybedildiği yerlerle ilgili sınırlı kalmayacağını dile getirdi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; Ankara ve İstanbul il yönetimleriyle ilgili kararın da bizzat Erdoğan tarafından verileceği belirtildi.

Teşkilat başkanlığının hazırladığı raporda yer alan bazı il başkanlarının görevden alınmasına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşı çıktığı öğrenildi. Erdoğan seçim sürecinde yaşanan aksaklıklarla ilgili tüm sorumluluğun ve suçun teşkilatlara atılmasının doğru olmadığını, adaylarla ilgili problemlerin de yaşandığını belirterek “Bazı yerlerde adaylarla ilgili sıkıntılarımız oldu maalesef. Yanıldıklarımız oldu” dedi.