AK Parti’den 'Sedat Peker'in iddiaları Meclis'te araştırılsın' talebine yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulması çağrısına, "Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz, yanlış yapan varsa ayıklamak bizim görevimiz" yanıtını verdi.

AK Parti’den 'Sedat Peker'in iddiaları Meclis'te araştırılsın' talebine yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulması çağrısına, "Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz, yanlış yapan varsa ayıklamak bizim görevimiz" yanıtını verdi.

Başkanvekili Turan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa çözüm üretilmesi, oluşan kirliliğin önlenmesine yönelik "Marmara Denizi’ndeki Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu" kurulmasına dair hazırlanan önergenin görüşülmesinin planlandığını belirten Turan, "Araştırma Komisyonumuzun, tüm partilerimizle değerlendirip, yarın Meclis'e verilmesini, perşembe günü de görüşmenin yapılmasını hedefliyoruz" bilgisini paylaştı.

"Geçen hafta verdiği önergede, oylamada sadece 8 CHP vekili vardı"

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Turan, "Muhalefet partilerinin tartışılacak konulara ilişkin önergeleri, AK Parti tarafından reddediliyor mu" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

"Geçen hafta bu çevre meselesiyle, Marmara Denizi'ndeki sorunla ilgili 'CHP önerge verdi, AK Parti reddetti' diye haberler çıktı. CHP'nin 125'e yakın vekili var. Ama geçen hafta verdiği önergede, oylamada sadece 8 CHP vekili vardı. Aslında önergeyi veren de kabul olsun diye vermiyor, söz almak için bunu yapıyor. Önergelerin kabul görmesinin yolu bir araya gelmek, beraber iş yapmaktır. Şimdiye kadar kabul olan tüm önergeler, ortak görüşmeyle yapıldı. Bir tweet atarak, 'Biz önerge verdik onlar reddetti' demenin hiçbir siyasi karşılığı olmadığı kanaatindeyim.”

“Yanlış yapan varsa ayıklamak bizim görevimiz"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin Mecliste bir araştırma komisyonu kurulması" önerisinin sorulması üzerine Turan, "Meclis, kendi gündemine hakim olan, ne yaptığını bilen, milletin beklentilerini yasal zemin içerisinde değerlendiren çok önemli bir kurum. Biz, Meclisimizi, mafya liderlerinin, Twitter köşelerinin, kahvehane ağzının gündemiyle değerlendirmeyiz. Toplumun tüm dertleri bizim derdimiz, tüm merakları bizim merakımız. Yanlış yapan, hatalı davranan, hele ki bizim partimizde varsa, bunu ayıklamak, temizlemek bizim görevimiz. AK Partinin hatası varsa, bireysel olarak, bunun gereğini AK Parti yapmak durumundadır, yaparız. Ama Meclisimizi, devletimizin kurumlarını sadece bir adamın konuşmalarından yola çıkarak belirlemenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Muhalefet, mafya babası iddiasındaki kişinin argümanlarını alıp taşımak değildir. Muhalefet, dedikodunun, iftiranın, hakaretin karşılık bulacağı bir yer değildir" yanıtını verdi.

Turan, "Ana muhalefet partisinin, iktidara en yakın partinin düştüğü hal, FETÖ'nün sözcülüğüydü. Şimdi de geldikleri yer, bir mafya babası diye adlandırılan kişinin kasetlerinden başka gündemi olmaması vahim tabloyu ortaya koyuyor. Siz, muhalefet olsanız, siyasetin hakkını verseniz bu hale düşmezsiniz" yorumunu yaptı.