AK Partili Özdemir: Kürt sorununun çözüleceğine dair umudumuz var

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye'de siyasetin değişken olduğunu, her an her şey olabileceğini, bu bağlamda Kürt sorununun da çözüleceğine dair umudu bulunduğunu söyledi.

AK Partili Özdemir: Kürt sorununun çözüleceğine dair umudumuz var

Rûdaw TV Haber Bülteninde Hevidar Zana’nın sorularını cevaplayan Ziver Özdemir, “AK Parti içerisindeki bölge siyasetçilerinin her zaman eleştirileri oluyor. Biz AK Parti’yi bölgedeki Kürtlerin de partisi olarak görüyoruz. Yani şu anda Kürtler açısından en büyük temsiliyet AK Parti'de gerçekleşiyor” dedi.

“AK Parti'nin geldiği noktada Kürt sorunu ile ilgili duruşu dikkat çekiyor. Tek başınıza iktidar olma pozisyonundan başka bir partinin desteği olmadan iktidarda kalamama pozisyonuna geldiniz. Bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusuna Ziver Özdemir, şu yanıtı verdi:

“Doğrusu her parti tek başına iktidar olmak ister. Türkiye'nin şartları biraz değişti. AK Parti'nin kuruluş sürecinde Türkiye'nin çok ciddi sorunları vardı, şimdiye kadar da hiçbir parti, hiçbir iktidar ve hiçbir cumhurbaşkanı bu sorunları çözmek Sorunları çözmek için adım atmadı. Türkiye'de ciddi sorunlara ilk kez AKP'li çözüm üretmek için el attı ve birçok şeyi de göze aldı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Türkiye'nin sorunlarını tespit etti. AK Parti birçok aşamadan geçti, bu aşamalarda Türkiye'de zaman zaman çok ciddi sorunlar AK Parti'nin karşısına çıktı; fakat Cumhurbaşkanı ilk günden ‘kefenimizi giyip bu yola öyle çıktık’ dedi. Bu da hem Türkiye'nin hem de bölgenin özgürleşmesi için önemli bir durumdur. Birçok şeyi göze alarak bu adımlar atıldı, bu adımlar atılırken de çok sayıda yasak vardı Türkiye'de. Bunlar çözüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Türkiye'de hem dünyada önemli bir siyasi aktör haline gelmiş durumda. Türk halkının sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destek sayesinde bu kadar çok şey inşa edilebildi. Bugünkü duruma bakacak olursak da Türkiye'de durum her zaman değişmiştir, çok büyük sorunlarda dahi halkın desteği olduktan sonra bunlar rahatlıkla çözülebilir.”

‘Taşeronlarını devreye sokuyorlar’

Özdemir, “Anketlere bakıldığında AK Parti'nin geçmişte sahip olduğu desteği kaybettiği görülüyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?”sorusunu da, “Evet malum olduğu üzere büyük güçlere karşı bir aktör olarak ‘ben de varım’ dediğin zaman birçok şey onların dileğine göre gerçekleşmez, hoşlarına gitmez. Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durması onların istediği bir şey olamaz. Bu nedenle de birçok durumda taşeronlarını devreye sokuyorlar. Avrupa'da demokrasi sadece Avrupa halkı için mi gerekli? Hayır. Amerika Irak'a demokrasi mi getirdi? Hayır. Ama şimdiye kadar Türkiye onların istediği gibi davrandığında iyi oluyor, aksini söylediğinde ise kötü oluyor” diye cevapladı.

‘Çözüm süreci döneminde de eleştirileriniz oluyordu’

“Kürt sorunu konusunda AK Parti'nin şu an uyguladığı siyaset size göre doğru mu? AK Parti içerisindeki Kürtler eleştirileri yöneltmiyorlar mı” sorusunu da cevaplayan Özdemir, “Önceden de çözüm süreci döneminde de eleştirileriniz oluyordu. Şimdi de eleştirileriniz var. AK Parti içerisindeki bölge siyasetçilerinin her zaman eleştirileri oluyor. Biz AK Parti’yi bölgedeki Kürtlerin de partisi olarak görüyoruz. Yani şu anda Kürtler açısından en büyük temsiliyet AK Parti'de gerçekleşiyor. Yani HDP’den daha fazla. Bu sorunun çözüleceğine dair umudumuz var. Ülkenin ve bölgenin sorunları ancak bu dönemde AK Parti gibi bir parti tarafından çözülebilir. Türkiye siyasetinde her an her şey olabilir, umutluyuz umut var” diye konuştu.