AKP’de Süleyman Soylu tartışması: 15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti

İçişleri Bakanı Soylu'nun katıldığı iki televizyon programında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı.

AKP’de Süleyman Soylu tartışması: 15 milletvekili rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MKYK Üyesi Metin Külünk'ün de aralarında bulunduğu bazı isimlere yönelik iddiaları ile ilgili Meclis zemininde araştırma veya soruşturma komisyonu kurulmasına kapıları kapattı.
 
Ancak parti içinde Soylu'nun katıldığı iki televizyon programında Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AKP içinde tartışma yarattı. Aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 dolayındaki milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedat Peker'in hedef aldığı Süleyman Soylu'ya, videoların yayınlanmasından yaklaşık 3 hafta sonra grup toplantısında yaptığı konuşmayla sahip çıkmıştı. Erdoğan ayrıca, Binali Yıldırım'ın da oğlu üzerinden hedef alındığını belirterek, "Bu tezgahı bozacağız" açıklaması yapmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından da Peker'in lideri olduğu organize suç örgütüne dönük İstanbul merkezli operasyon başlatılmıştı.
 
15 vekil rahatsızlıklarını bizzat iletti
 
Bu açıklamalara karşın, parti içinde Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili tartışmalar bitmiş değil.
 
Soylu'nun Peker'e koruma verilmesinde, kendisinden önceki bakan veya bürokratları işaret etmesi, halen partide milletvekili olan isimlerin tepkisine yol açtı.
 
Edinilen bilgiye aralarında Soylu'dan önce İçişleri Bakanlığı ve emniyet müdürlüğü yapmış isimlerin de bulunduğu 15 milletvekili, Soylu'nun açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı parti yönetimine bizzat iletti. Söz konusu milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri, ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre, Soylu'nun Habertürk televizyonunda katıldığı programdan sonraki günlerde yapılan toplantıda milletvekilleri, Soylu'nun "kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını" ifade ettiler. Milletvekillerinin, "gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın" görüşünü de ilettikleri belirtildi.