Akşener, Yeni Partilerin en çok hangi partiden oy alacaklarını açıkladı

Akşener, Yeni Partilerin en çok hangi partiden oy alacaklarını açıkladı

Meral Akşener, partisinin grup toplantısının ardından bir grup gazeteciyle görüştü. Akşener, Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin mümkün görünmediğini, bunun da nedeninin tamamen ekonomik olduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısının ardından bir grup gazeteciyle görüşerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'ye yöenlik askeri harekat ile birlikte, kulislerde süren “AKP’nin oyunu artırdığına” ilişkin tartışmalara değinen Akşener, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar altında Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin mümkün görünmediğini, bunun da nedeninin tamamen ekonomik olduğunu” belirtti. 

 Akşener, “Yani tencere. Mesela İstanbul’da bir kişi daha önce elektriğe 60 TL ödüyorsa, bugün 120 - 140 TL fatura ödüyor. Doğalgaz da şimdi, yeni yeni yanmaya başlayacak. Orada da çok zam var” ifadelerini kullandı. “ABD Başkanı Trump’ın mektubunun iktidar tarafından savuşturulmuş olmasının da vatandaşı rencide ettiğini, bunun da ölçümlerde görüldüğünü” kaydeden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben Tayyip Bey’i, rasyonel yanı yüksek bir siyasetçi olarak görmüştüm hep. Gerçekçi bulurdum. Bu dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği bir pozisyonu var, o pozisyon gereği ‘öngörülebilir’ görmüyorum. Mümkünse 2023’e kadar süreci götürmeye devam edecektir. Ama ekonomik sebeplerle süreci götürebilecek mi, götüremeyecek mi onu öngöremiyorum.”

En çok AKP'den oy alırlar

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Bakan Ali Babacan’ın kuracağı yeni partilere değinen Akşener, “bu partilerin en çok AKP’den ve AKP’den MHP’ye geçen seçmenden oy alabileceğini” kaydetti. Kendi partisinin kuruluş aşamasında yaşanan sıkıntılardan da söz eden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her iki partinin de kurulma safhasında yaşayacakları var. Çok öyle güllük gülistanlık olmuyor. Bu arkadaşlarımıza, Sayın Babacan, Sayın Davutoğlu’na henüz ‘çemkirmenin’ dışında bir şey yok. Bize fiziki durumlar olmuştu. Ama bildiğim bir şey var, Sayın Erdoğan kesinlikle sert davranır.”

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması esastır

Akşener, “CHP ile yürütülen Millet İttifakı’nın dağılacağına” yönelik iddialarla ilgili de “Kemal Bey’in (Kılıçdaroğlu) açıklaması bizim için muteberdir. Sayın Kılıçdaroğlu bir genel başkandır, onun yaptığı açıklama var. O beyan esastır” dedi.

CHP ile görüşeceğiz

Selda Güneysu'nun Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, CHP, Meclis’te temsilcisi bulunan 4 muhalefet partisinin desteğiyle hazırladığı alternatif yargı paketi için İYİ Parti’nin de desteğini bekliyor. Akşener, bu konuya ilişkin ilk kez konuşarak, “Arkadaşlarımız üzerinde çalıştı. CHP’nin getirdiği temel kriterleri ortaya koyan konuyla ilgili Meclis grubunu da bilgilendirdikten sonra görüşlerimiz iletilecek” dedi.