Alevi örgütlerinden, Erdoğan’a: Samimi Bulmuyoruz!

Alevi örgütleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hacı Bektaş Dergâhı'na yapacağı ziyarete ilişkin "Yol yakınken kararından dönmesini istiyoruz" çağrısında bulundu.

Alevi örgütlerinden, Erdoğan’a: Samimi Bulmuyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hacı Bektaş Veli Dergâhı'na yapacağı ziyaret öncesi Alevi örgütlerinden açıklama geldi. Açıklamada "Bu açıdan bu ziyareti de Hüseyin Gazi Dergâhı ziyaretinde olduğu gibi samimi bulmuyoruz. Yol yakınken kararından dönmesini istiyoruz" denildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 13 Ağustos’ta Hacı Bektaş Veli Dergâhını ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bugün ortak bir açıklamayla 'ziyareti iptal etme' çağrısı yaptı. Alevi örgütlerinin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Hüseyin Gazi Dergâhında Alevilerin değerlerini hiçe sayan, Hünkar’ın portresine bile tahammül edemeyen ve sadece pirlerimizin, analarımızın, babalarımızın oturabileceği posta oturan Sayın Cumhurbaşkanı’nın şimdi de Alevilerin geleneksel hale getirdiği ve tarihleri değişmeyen anma etkinliklerine alternatif bir etkinlik koyması kabul edilemez bir durumdur. Bu ziyareti de Hüseyin Gazi Dergâhı ziyaretinde olduğu gibi samimi bulmuyoruz. Yol yakınken kararından dönmesini istiyoruz” 

Ayrıca 15 Ağustos’ta Hacı Bektaş’ta toplanma kararı alan Alevi örgütleri, 16 Ağustos’ta da ‘Dergâhımızı İstiyoruz’ sloganıyla yürüyüş yapacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 13 Ağustos’ta Hacı Bektaş Veli Dergâhını ziyaret edecek olan Erdoğan’a bugün ortak bir açıklamayla çağrıda bulundu.